miercuri, 1 aprilie 2020

TIMES NEW ROMAN gen (5)


O nouă criză planează asupra României: După zeci de nopți nedormite, medicii amenință cu demisia.


Sute de cadre medicale din toată țara sunt nemulțumite de condițiile inumane pe care au fost nevoite să le-ndure pe parcursul dificil al primelor săptămâni de carantină. Pe lângă deficitul de accesorii sanitare cu care se confruntă zi de zi, ele sunt constrânse să-și respecte angajamentul luat la semnarea contractelor individual și colectiv de muncă, și anume să rămână treze pe întreaga durată a turelor de noapte.
„Cât să mai suportăm? Am investit sume uriașe de parai în anii facultății. Plus stagiatura, plus rezidențiatul... Unde mai punem șpaga pe care am dat-o la concursul pentru ocuparea posturilor vacante... E firesc ca după această odisee pecuniară să ne dorim niște gărzi nocturne mai lejere”, a explicat Răzvan Anadol, vicepreședintele sindicatului clinicienilor miserupiști.
Cu 762 de cazuri de infecție cu COVID-19 confirmate, perspectiva onirică a doctorilor români nu poate fi decât una sumbră. Dacă n-o să li se asigure orele de sforăială de care beneficiau înainte de dezlănțuirea iremediabilă a virusului asiatic, statisticienii avertizează că un nou exod al forței brute din sectorul medical stă la pândă. Iar urmările lui vor fi catastrofale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu