marți, 8 mai 2018

Jurnal de idei (theo)logice 2006-2009

39.

Veneam din Alfa, teologii lui pește prăjit și părintele S. Făcurăm sfeștanie, îl rugaseră niște cunoștințe și era musai. Unul dintre noi își pierduse căciula pe scări, nu consumase alcool, era o țâră zăpăcit, și ne-ndreptam spre mașină. Abia așteptam să pornească motorul, căci gerul înghețase deja vițelul în vacă, ca să se încălzească amărâta aia de dacie, care nu pornea decât la a treia cheie sau împinsă.

Dracu știe de unde au apărut flăcăii, posibil fumați, probabil încă copii, ce n-au stat mult să gândească până să ne-njure și s-arunce cu bulgări de zăpadă. Le-am catapultat și eu câțiva, cu dedicație vocală, că nu puteam să stau ca prostu. Fratele N. mi-a zis să nu-i provoc, că e doar o ispită de la ăl de sus. Dar se lecui după ce-l văzu pe tânărul sacerdot că-și ridică mâna în semnul crucii și că le transmite băiețașilor de cartier Sărbători binecuvântate.

 Așa-i când ești atât de strâmtorat, încât numai harul preoției ți-a mai rămas. A dat și el după ei cu singurul lucru pe care-l avea. Doar cei care dețin averi vor intra cu anevoie în Împărăție, săracii mai treacă-meargă. Noi eram fericiți că ne-am strecurat în mașină și că preacucernicul nu uitase să cumpere antigel.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu